Plovdiv Gıda Teknolojileri Üniversitesi gıda bilimi, teknik ve teknolojileri alanında otoriteli ulusal eğitim ve bilim merkezidir.
Gıda sanayi, biyoteknolojik üretimler, beslenme ve turizm, endüstriyel yöneticilik alanında ve ayrıca gıda ve biyoteknolojik sanayi için isi tekniği, makine inşaatı, cihaz inşaatı, makineler, aparatlar ve tesisler, bilgisayar sistemleri ve teknolojileri, otomatik bilgi ve yönetim tekniği alanında yüksek eğitimli kadrolar hazırlamaktadır.
Üniversitemize, dersleri İngilizce verilen Lisans (Bachelor) dereceli Turizm ile Et ve Süt Teknolojisi bölümleri için ve Yüksek Lisans (Master) dereceli Gıda Ürünlerinin Analizi ve Kontrolü bölümü için yabancı öğrenciler de kabul edilmektedir.
Bir eğitim ve öğretim yılı içersinde İngilizce dil hazırlık kursu öngörülmektedir.
Lisans (Bachelor) derecesinde devamlı veya açık öğretim süresi 4 yıldır,
Yüksek Lisans (Master) derecesinde, elde edilen lisans derecesi aynı alanda ise eğitim süresi 1 yıl olup ancak farklı bir alanda ise 2 yıldır.
Doktora ( Doktor) derecesinde devamlı 3 yıl veya açık öğretim 4 yıldır.
Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)
Turizm (İngilizce)
İşletme (İngilizce)
Makine Mühendisliği
Et ve süt Teknojileri
Tahıl, yem, ekmek ve tatlı teknolojisi
Konserve ve soğutma teknolojisi
Şarap ve bira teknolojisi
Tütün ve tütün ürünleri teknolojisi
Yağlar, eterim yağlar, parfümeri ve kozmetik teknolojisi
Makine ve cihaz yapımı
Isı tekniği
Otomatik bilgilendirme ve yönetim tekniği
Hazırlık Programı;
Bir yıl süreli Bulgarca veya İngilizce hazırlık Eğitimi Verilir. İngilizce ya da Bulgarca yeterlilik sınavlarını geçen Yâda İngilizce Dil Sertifikası İle öğrenciler hazırlık Programlarına Kayıt Yaptırmadan Lisans Eğitimlerine Başlayabilirler.
Yurt İmkanları;
Gıda Teknolojileri Üniversitesinin öğrenci yurtları, yemekhanesi ve modern spor kompleksi mevcuttur. Tek kişilik odanın kirası aylık 80 Euro, iki kişilik oda 40 Euro’dur.
Yaşam Giderleri;
Aylık Ortalama Yaşam Giderleri Yurt Dahil 200 – 250 Euro Civarındadır.
Gıda teknolojileri üniversitesinin bölümlere ve fakültelerine göre eğitim ihtisas dereceleri:
Lisans (L), Yüksek Lisans (M), Doktora (D)
№
|
BÖLÜM
|
L
|
М
|
D
|
Teknoloji Fakültesi
|
||||
1
|
Et ve süt teknolojisi
|
√
|
|
|
2
|
Et ve balık ve yumurta ürünleri teknolojisi
|
|
√
|
|
4
|
Süt ve süt ürünleri teknolojisi
|
|
√
|
√
|
5
|
Tahıl, yem, ekmek ve tatlı ürünleri teknolojisi
|
√
|
√
|
|
8
|
Konserve ve soğutma teknolojisi
|
√
|
√
|
|
11
|
Şarap ve bira teknolojisi
|
√
|
√
|
|
13
|
Tütün ve tütün ürünleri teknolojisi
|
√
|
√
|
√
|
14
|
Yağlar, eterim yağlar, parfümeri ve kozmetik teknolojisi
|
√
|
√
|
|
16
|
Seker, seker ürünleri nişasta ve nişasta hidrolizatlarin teknolojisi
|
√
|
√
|
√
|
17
|
Biyoteknolojiler
|
√
|
√
|
|
18
|
Fermantasyon ürünleri teknolojisi (Fransızca)
|
√
|
|
|
22
|
Gıdaların kimyası ve mikrobiyolojisi
|
√
|
|
|
23
|
Gıda ürünlerinin analiz ve kontrolü (Bulgarca veya İngilizce)
|
|
√
|
|
Teknik Fakültesi
|
||||
28
|
Makine Mühendisliği
|
√
|
√
|
|
29
|
Gıda ve biyoteknolojik sanayisi tekniği
|
√
|
|
|
30
|
Isı tekniği
|
√
|
√
|
√
|
31
|
Otomatik, enformasyon ve yönetim tekniği
|
√
|
√
|
|
32
|
Bilgisayar sistemleri ve teknolojisi
|
√
|
√
|
|
İktisadi Fakülte
|
||||
40
|
Turizm ( İngilizce)
|
√
|
√
|
|
41
|
Catering
|
√
|
|
|
44
|
Gıda sanayisinin ekonomisi
|
√
|
√
|
|
45
|
Sanayi yöneticiliği
|
√
|
|
|
Bölümler |
Hazırlık
|
Lisans
|
Bölümler İngilizce veya Bulgarca
|
3000 Euro
|
3500 Euro
|
Master İngilizce
|
3000 Euro
|
3500 Euro
|
Master Lisans Bulgarca
|
3000 Euro
|
3000 Euro
|
Master açık öğretim
|
3000 Euro
|
1750 Euro
|