HABERLER
Makedonya üniversitelerinden bir yetki dahaMakedonya'da Eğitim ve Tercih NedenleriMakedonya Eğitim SistemiMAKEDONYA'DA YAŞAMMakedonya'da Üniversite EğitimiUkrayna'da Eğitim ve Yaşam MaliyetleriNeden Ukrayna'da EğitimUkrayna Eğitim SistemiUkrayna Ülke RehberiNeden Bosna-Hersek’te EğitimBosna Hersek Eğitim SistemiBosna Hersek ile İlgili Genel BilgilerBosna Hersek Ülke RehberiKosova Eğitim SistemiKosova Bilmeniz Gerekli BilgilerKosova TarihiKosova Ülke BilgileriKosova EkonomisiKosova MimarısıMAKEDONYA MERKEZ OFİSİMİZ VE RESMİ ŞİRKET BELGELERİMİZUkrayna’da Eğitim Almak İçin 10 Muhteşem NedenUkrayna'da Üniversite EğitimiMakedonya'da Üniversite Eğitimi-Makedonya'da Eğitimin AvantajlarıMakedonya Üniversiteleri ve Yüksek Öğretim'in TarihiBosna Hersek'te Üniversite EğitimiBosna Hersek'te Yaşam ve Eğitim MaliyetleriBosna Hersek'te Eğitimin AvantajlarıMakedonya'da İngilizce Tıp, Diş Hekimliği Gürcistan'da Üniversite EğitimiGürcistan Üniversiteleri İngilizce BölümlerUkrayna ÜniversiteleriAdalet Meslek Yüksekokulu Mezunları’na MüjdeGürcistan Eğitim ÜcretleriGürcistan Üniversiteleri Tıp FakültesiAzerbaycan Üniversiteleri Sizi BekliyorRusya'da Dünya Sıralamasında İlk 370 de okuyarak Geçiş HakkıKosova'da Hukuk Fırsatı!Sınavsız Yurtdışı Üniversite Eğitimi Fırsatı!Belgrad Üniversitesi DenklikMakedonya İngilizce Olan BölümleriBelgrad Üniversitesi Dünya SıralamasıYurtdışı Üniversiteleri Kayıtları BaşladıBelgrad Üniversitesi Öğrenci YorumlarıOxford Socrates Yılın En İyi Yurtdışı Eğitim Ödülü’nü KazandıkBulgaristan ÜniversiteleriYurtdışı Eğitim AvantajlarıDil ve Konuşma Terapisi (Logopedi) Yüksek Lisans Belgrad Üniversitesi ÜcretleriLisans Tamamlama ProgramıNeden Anadolu Yurtdışı Eğitim DanışmanlığıYurtdışı ÜniversiteYurtdışı Eğitim DanışmanlığıYurtdışı EğitimYılın En İyi Eğitim Şirketi SeçildikMalta Dil OkullarıDil ve Konuşma Terapisi (Logopedi) Yüksek LisansGürcistan Üniversiteleri Kayıtlarımız BaşladıYurtdışında Eğitim Almak İsteyenlerİngiltere Dil Okullari-Avrupa’da Doktora FırsatıUkrayna Üniversiteleri FiyatlarıMakedonya'da Üniversite EğitimUkrayna Üniversiteleri Tıp FakültesiUkrayna EğitimGeleneksel Tanışma GecelerimizYurtdışı Eğitim Önemli ÇünküMalta Dil Okulları-Yurtdışı Eğitim MerkeziMakedonya Üniversitesi BölümleriMakedonya Eğitim MerkeziMakedonya Eğitim DanışmanlığıMakedonya ÜniversitesiKiril i Metodi Üniversitesi Tıp FakültesiSofya ÜniversitesiMakedonya Eğitim RehberiBulgaristan'da Üniversite İngilizce Olan BölümlerBulgaristan Eğitim'de Yetkili Olduğumuz ÜniversitelerMakedonya Üniversiteleri ve Yüksek ÖğretimiBosna Hersek'te Üniversite EğitimBosna Hersek HakkındaMakedonya'da Eğitimin AvantajlarıBosna Hersek'te Eğitimin Avantajları
Neden Bosna-Hersek’te Eğitim Facebook Twitter
Neden Bosna-Hersek’te Eğitim
Bologna kriterlerinin egemenliği altında olan eğitim sisteminde ECTS kredi transfer sistemi uygulanmaktadır. Lisans diploması sahibi olabilmek adına bulunmaz bir ülke olan Bosna'nın sizlere sunduğu diplomanın bütün Avrupa ülkelerinde geçerliliği mevcuttur. Aynı zaman da ülkemizde YÖK tarafından tanıdığından mezun olunduktan sonra YÖK isterse seviye tespit sınavına tabi bu durumda sınavı başardığınızda mesleğinizi icra edebileceksiniz.
 
Bosna Hersek’te üniversite eğitimi süresince harç, barınma ve aylık ihtiyaçlar gibi giderler için harcanan ücret, Avrupa’daki diğer ülkelere kıyasla oldukça makuldür. Üniversite eğitimi giderlerinin Türkiye’de yükseköğretim harcamalarına yakın olduğu söylenebilir. Bosna Hersek’te farklı olan yükseköğretim sisteminde, ülkemizde yapılan YGS gibi bir üniversite sınavı olmadığı gibi aynı zamanda taban puan tarzında bir uygulama yoktur. 
            
Bosna hersek üniversitesi denklik konusunda YÖK tarafından tanınmaktadır.Ve ayrıca Avrupa üniversiteler birliği üyesi olan üniversitelerde kız öğrenci kıyafet yönetmeliğinde herhangi bir kısıtlama olmaması, erkekler kadar kız öğrencilerin de Bosna Hersek'teki üniversiteleri tercih etmesini sağlamaktadır. Seçilen bölüme göre 1500-3000 Euro civarında değişiklik gösteren üniversite harçları dışında, yurt bünyesindeki konaklama olanakları da Avrupa standartlarındadır. 2 ya da 4 kişilik odalara sahip olan öğrenciler, kat başına 4-5 banyo tuvaletin bulunduğu yurtlarda kalmaktadır ki, bazı yurtlar her odanın içinde özel bir banyonun bulunduğu yapıya da sahiptir. Kahvaltı haricinde 140-170 Euro civarındaki bir aylık ücrete sahip olan yurtlarda, öğrencinin cinsiyetine göre de ufak fiyat farklılıkları vardır. 
            
Avrupa Üniversiteler Birliği yapısı içinde yer alan Bosna Hersek üniversitelerindeki öğrencilerin aylık masraflarıysa, ilk olarak kişinin maddi durumuna göre şekillenmektedir. İhtiyaçların karşılanması olarak düşünüldüğünde, yaklaşık olarak aylık 250-350 Euro civarında bir paranın yeterli olacağı söylenebilir.
 
Herhangi bir Bosna hersek üniversitesine geçiş yaparak yükseköğretimine Avrupa’da devam etmek isteyen öğrenciler de, yeni kayıt öğrencileri gibi sağlık sigortası yaptırmalıdır. Sağlık sigortaları için ödenen ücret de büyük bir meblağ değildir. Böylece üniversite denkliği avantajı nedeniyle seçilen Bosna Hersek üniversitelerinde okunurken herhangi bir sağlık sorunu oluşması durumunda, devlet tarafından sağlanan sağlık hizmetlerinden de yararlanılabilinir.
 
Bologna ve Bosna Hersek Üniversiteleri
 
2003 yılında Bologna Kriterleri çerçevesinde eğitime başlayan Bosna Hersek üniversiteleri, böylece yurtdışı denklik statüsüne de sahip olmuştur. Akademik ve mesleki eğitim programlarına talebin artmasını sağlayan bu durum, Avrupa Kredi Sistemi ve Avrupa Üniversiteler Birliği bünyesine girenBosna hersek üniversitesine geçiş yapan öğrencilerin de artmasına neden olmuştur. Yurtdışı denklik sistemi içinde bulunan Bosna hersek üniversiteleri eğitiminiz sayesinde kariyer hedefleriniz daha yakınlaşacağı gibi, eğitiminiz süresinde Avrupa’da yaşamanın hayatınıza kattığı vizyona da sahip olacaksınız.
 
Eğitim yolunda Bosna'nın üyesi olduğu kuruluşlar... 
ENQA(Yükseköğretimde Avrupa Kalite Güvence Birliği)
ESU(Avrupa Öğrenci Birliği)
EUA(Avrupa Üniversiteleri Birliği)
EURASHE(Avrupa Yükseköğretim Kurumları Birliği)
Bu kurumlardan farklı olarak Avrupa Konseyi (UNESCO-CEPES OECD Ekonomi İşbirliği ve Kalkınma Örgütü)
BUSINESS EUROPE (Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu)

 
Copyright 2024 © | Anadolu Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Ltd.Şti.